top of page

Over ons

Studio Hida heeft een missie, jouw leven vullen met betekenisvolle self-care rituelen voor een evenwichtiger en vrijer leven. Op ons online yoga en meditatie platform bieden wij authentieke Nederlandstalige lessen aan. Voor elk niveau en voor elk wat wils.

Voor workshops en cursussen kan je ons over heel Vlaanderen en Nederland vinden, wij bieden een gamma aan holistische, yoga- en meditatie workshops en intensives aan, verdiepende yogacursussen, women's circles en groep coaching sessies. In het online Stress-Less traject' laat je je coachen van stress naar vrijheid. Neem zeker ook eens een kijkje op ons Self-Care blog.

 

Studio Hida biedt authentieke sessies aan voor iedereen, ongeacht je ervaring, afkomst of religie. Bij Studio Hida werken we enkel samen met  gecertificeerde en ervaren docenten en coaches met een hart voor yoga, meditatie en holistisch welzijn.

Ine Maes

Ine (°1981), de bezielster van Studio Hida, maakte voor het eerst kennis met Yoga in 1998 aan de dansacademie en sindsdien is yoga een onmisbaar onderdeel in haar leven. Na het ondervinden van al de voordelen van Yoga en na 13 jaar zelf les te hebben gevolgd, besloot ze om haar eerste certificaat in Ashtanga Vinyasa Yoga te behalen. Dit was de eerste van wat een traject van teacher trainings, workshops en studie zou zijn in zowel de praktijk als filosofie, ondermeer bij gerenommeerde leraars zoals Carlos Pomeda en David Swenson. Dit voor de energie, de inspiratie en omdat ze een yoga student voor het leven is. Ine doet niets liever dan reizen en daarom is lesgeven op retraites en ze organiseren haar grootste passie. De holistische aanpak op haar retraites geeft haar het meeste voldoening. Ine heeft ook een holistische coaching praktijk waarin ze mensen begeleid van het 'nu' naar hun doel. 

Reeds 25 jaar heeft ze ervaring in het geven van groepslessen. Ze geeft sinds 2018 een verdiepende yoga cursus. Ine is ook de lead teacher van de vooraanstaande teacher training van Antwerp Yoga. 

Verder is Ine gek van boeken, schrijven, de natuur en haar kinderen Olivia, Max en Juliette.

Ine is ook de auteur van Zen parents - Yoga, meditatie en self-care voor drukbezette ouders, en de Mind - Body boeken Stress en Slaap.

"Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het goede wat yoga en meditatie kan brengen, het maakt de mannen zachter en de vrouwen sterker. Ik geloof dat het belangrijk is om een evenwicht te vinden in onze yoga practice. Daarom combineer ik mijn dagelijkse Ashtanga Vinyasa Yoga practice met Yin Yoga en meditatie."

Nathalie Van Vlerken

In haar zoektocht naar meer vrijheid en balans in de eerste hectische jaren als mama van twee enthousiaste dametjes, zette Nathalie in 2015 haar eerste stapjes op de yogamat. Naast vele fysieke voordelen, merkte ze diepgaande mentale veranderingen op. Vanuit enthousiasme volgde ze in 2020 de yoga verdiepingscursus en aansluitend in 2021 de Teacher Training bij Studio Hida. Daarnaast volgde ze nog een prenatale TT, workshops en verdiept ze zich momenteel in mindfulness, meditatie en compassietraining. Naast de yogamat werkt Nathalie als coach, geeft ze energetische behandelingen en geniet ze met volle teugen van eindeloos kwetteren en tafelen met vrienden en familie. Ze heeft een hart voor de natuur, verslindt graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en is naast teacher, een eeuwige student. Empoweren van vrouwen is haar grote passie.

Valerie Rousseau

Valerie geeft Vinyasa yoga en Easy Flow lessen op het online yoga platform. Valerie startte in 2010 met yoga omdat ze op zoek was naar een sport dat ze leuk zou vinden. Tijdens de eerste vier lessen voelde ze zich wat verloren tussen al die vreemde woorden en bewegingen, maar ze voelde wel onmiddellijk dat dit iets was wat ze verder wilde onderzoeken.
Hoe was het mogelijk om zo elegant op de ademhaling te bewegen? Het zag er zo geweldig uit dat ze hoopte het ooit zelf te mogen ervaren.
In 2014 besloot ze om haar eerste Teacher Training the volgen om zich in de wereld van de yoga te verdiepen. Die opleiding heeft de kiem gelegd van haar verdere yoga practice. Ondertussen volgde ze nog een 4tal TT’s en is ze ervan overtuigd dat ze een leven lang student zal zijn.
Valerie werkt ook als massage therapeut, kan enorm genieten van quality time met vrienden en familie, gaat graag eens chique eten met haar lief en is de mama van Pina.

Babs Boumans

 

Babs zette haar eerste stap op de yogamat in 2002. Zeven jaar later begon ze les te geven.

Ze volgde een opleiding in Hatha yoga (Sivananda) en verschillende opleidingen in Vinyasa en

Yin yoga (bij Rusty Wells, David Lurey en Mirjam Wagner). Sinds  2018 levert ze een prachtige bijdrage aan onze yoga cursus. Haar focus ligt op een aangepaste gezonde houding, een zinvolle flow, bewust bewegen/ademen en dat onderliggende sprankeltje plezier.

Babs heeft haar eigen yogaschool in Hove 'Yoga Gloed'.

Mirte Van Haver

Mama van Mia & Leo, zotte doos en goedlachse yogi met handen die énorm graag masseren.

Mirte volgende in 2012 haar eerste yoga docentenopleiding na reeds een aantal jaren zelf yoga beoefend te hebben. In eerste instantie om zichzelf te verdiepen in yoga op en naast de mat. Daarna zijn er vele opleidingen en workshops gevolgd om zelfzeker en met de juiste tools anderen te begeleiden op de mat. Iedere opleiding heeft haar dingen geleerd die ze meeneemt in haar lessen en massages die ze geeft en het leven dat ze leidt. 

Verder wordt Mirte warm van cappuccino met havermelk, het voelen van de zon op haar huid en het verspreiden van positieve vibes. 

IneMaes-18.jpg
IMG_9655467050F8-1.jpeg
IneMaes.jpg
IneMaes.jpg
Ine Maes
Fun Facts:

Studio Hida is stilstaan en bewegen

Studio Hida is innerlijke rust en vrijheid

Hida is het Japanse woord voor buigen

Studio Hida is fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel flexibel en in evenwicht zijn

Ine en Studio Hida verschijnen regelmatig in de pers zoals de magazines Goed Gevoel en Marie Claire

bottom of page