top of page
  • Foto van schrijverIne Maes

Bescherm jezelf tegen energieroversKen je die momenten waarop je het gevoel hebt dat de batterij uit je systeem is getrokken en je helemaal leeg bent? Heb je soms het gevoel dat sommige mensen je helemaal leegzuigen? Of je staat fris en fruitig op na een goede nachtrust en 3 uur later ben je leeg?

Dit kunnen allemaal symptomen zijn van het 'weglekken' van je levenskracht ook gekend als chi of prana. Deze energie lekken zorgen ervoor dat je minder in je kracht staat. De ene mens is al wat gevoeliger dan de andere aan de subtiliteiten die je op verschillende plaatsen en of met verschillende mensen voelt. In deze snel bewegende, chaotische en overdreven geïnformeerde tijden mogen we best wel eens stilstaan en binnenin eens checken hoe, waar en aan wie we onze ‘chi’ of levenskracht verliezen.


Hierbij 8 tips om te vermijden dat je helemaal wordt leeggezogen.


1. Wees je bewust van wie soms in je gedachten verschijnt en daar een negatief effect heeft. Als een bepaalde persoon je leegzuigt, probeer dan een denkbeeldig krachtveld rond je wezen te creëren wanneer hij/zij in je buurt is. Iemand met negatieve energie probeer je indien mogelijk op minimum een meter afstand te houden.2. Zuiver de energie van je huis met bijvoorbeeld Palo Santo (heilig hout). Het zuivert niet alleen de negatieve energie het ruikt ook nog eens lekker. Je kan ook 'smudgen' met gedroogde salie. Het is sterk van geur dus zet best even je ramen open tijdens het zuiveren. Het zuivert niet alleen de energie maar verbetert ook nog eens de luchtkwaliteit in je huis.


3. Schakel eventueel de wifi uit voordat je naar bed gaat. Wifi straling heeft een negatief effect op je energie. Zwarte toermalijn kan ook helpen bij het neutraliseren van wifi straling. Ik heb bijvoorbeeld de stenen op onze kamers liggen, ook bij de jongste al liggen ze daar verborgen om verstikking te voorkomen.


4. Maak een lijst van alle dingen die je stress geven maar toch moeten gebeuren en voer ze zo snel mogelijk uit. Uitstelgedrag kan een groot lek zijn voor ons energieveld, believe me. Door proactief te zijn ga je je oplucht voelen.5. Vergeef mensen die je pijn hebben gedaan. Yoga en meditatie kunnen dit proces ondersteunen. De boeddhistische Metta meditatie 'loving kindness' is een mooie en toegankelijke manier om te mediteren op vergiffenis.


6. Leer nee zeggen, niet gemakkelijk maar het leren nee zeggen is zoals een overgangsritueel naar het volwassen worden. Leren nee zeggen creëert ruimte voor dingen die je energie kunnen geven. Wel kan je ja zeggen, als je de energie hebt, tegen vrijwilligerswerk en het helpen van een vriend in nood. Onbaatzuchtig in dienst staan van anderen verhoogt je energie.


7. Beperk het kijken van televisie en als je extra gevoelig bent aan negativiteit kan je ervoor kiezen om wat minder naar het nieuws te kijken. Ik probeer net voldoende informatie te verkrijgen, zodat ik weet wat er in de wereld gebeurd maar ik probeer ook (niet altijd makkelijk) me niet te laten overspoelen met het sensationele aspect van het nieuws. Nota (ook aan mezelf) lees nooit de comments op nieuwspagina's!


8. Neem zoutbaden wanneer je thuiskomt van een chaotische dag. De zouten kunnen negativiteit opslorpen die zich aan je energieveld hebben gehecht.39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Golden milk

Comments


bottom of page