Na de podcast belofte: het (vegan) recept!
Deze kaneelrolletjes vullen je huis met geurige gezelligheid. (Bestaat er iets meer comforting als de geur van versgebakken brood en warme kaneel?) Het recept is goed voor +/- 12 kaneelrolletjes.
Dit heb je nodig voor het deeg:
- 500g (volkoren) speltbloem
- 1 zakje instant gist
- 230ml plantaardige melk
- 3 à 4 eetlepels (riet)suiker
- 1 theelepel zout
- 70 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig voor de kaneelvulling:
- 3 el kaneel
- 100 g kandijsuiker
- 65 ml zonnebloemolie
- snufje zout
- plantaardige boter om de ovenschaal in te vetten
Warm de melk op. Weeg de bloem af in een grote kom. Meng het zakje instant gist, suiker en zout door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem. Voeg de olie bij de opgewarmde melk. Giet het melk-olie mengsel traag in het kuiltje, terwijl je rustig de bloem door het mengsel kneedt en een grote deegbal krijgt. Kneed het geheel een 5-tal minuutjes en vorm een deegbal. Laat het deeg een uurtje rijzen in de kom en dek af met een keukenhanddoek.
Na het rijzen kneed je het geheel nog eens flink door. Beboter een grote schaal. Maak de kaneelvulling door de suiker te mengen met kaneel, zout en zonnebloemolie. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol met de deegrol het deeg uit tot een dikte van ongeveer ½ cm. Besmeer de deeg pannekoek met de kaneelvulling en rol op. Snijd in kleine rolletjes van de gewenste dikte en schik de rolletjes in de beboterde ovenschaal. Laat een beetje spatie tussen de rolletjes. Dek de ovenschotel af met een keukenhanddoek en laat nog een klein uurtje rijzen.
Verwarm de oven voor op 180° C . Bak de rolletjes ongeveer 30 min, tot ze goudbruin zijn.
Zowel lekker warm als afgekoeld. Ideaal ontbijt of tussendoortje op een druilerige zondag.
Enjoy!
Nathalie
Commentaires