top of page
  • Foto van schrijverIne Maes

Online yoga?

6 Tips om het meeste uit je online Yoga sessie te halen


Steeds meer mensen vinden hun weg tot online yoga als een manier om hun lichaam en geest in evenwicht te brengen vanuit het comfort van hun eigen huis. Dat merk ik ook op mijn eigen yoga en meditatie platform. Lucky me, dit ondersteunt mijn missie om zoveel mogelijk mensen op de mat te krijgen! De flexibiliteit om yoga vanuit je eigen woonkamer te kunnen beoefenen, zonder de rush van de verplaatsing naar een fysieke studio, is voor velen een welgekomen luxe. Als drukbezette mens rush je al zo vaak van het ene naar het andere. Dat maakt van thuis yoga beoefenen een extra diepgaande vorm van self-care. Maar misschien stel je jezelf wel eens de vraag hoe je ervoor kan zorgen dat je net zo'n waardevolle ervaring hebt als in een traditionele les in een studio. In dit artikel deel ik met plezier 6 essentiële yoga tips om je te helpen het meeste uit je online yoga sessie te halen. Of je nu een beginner bent of een ervaren yoga beoefenaar, mijn doel is dat deze tips je helpen om nog meer uit je yoga sessies te kunnen halen.

1. Creëer je eigen plekje Om echt in de yogasfeer te duiken, is het belangrijk om een rustige, comfortabele plek in je huis te vinden die vrij is van afleiding. Dit betekent een ruimte waar je je telefoon kunt neerzetten, ongestoord kan zijn en je volledig kan focussen op je beoefening. Voeg wat yoga props, dekens of kaarsen toe om een serene sfeer te creëren die bevorderlijk is voor meditatie en ontspanning. Ik weet dat niet iedereen de luxe heeft om een kamer toe te wijden aan een yoga ritueel, maar ergens een plek in je huis die vrij blijft van rommel en afleiding is een echte win win voor je practice. Als je je yogamat kan laten liggen zoveelste beter. Kan dit niet, no worries ik rol ook dagelijks mijn yogamat uit.

2. Investeer in goede props Een goede mat, een comfortabele outfit en misschien zelfs een yoga blokje of riem kunnen een groot verschil maken in je beoefening. Als je je comfortabel voelt en de juiste hulpmiddelen hebt, kun je je concentreren op de yogahoudingen zelf in plaats van je zorgen te maken over uitglijden op je mat of je evenwicht te verliezen. Als je reeds mijn online lessen gevolgd heb weet je dat gewone kussens en zelfs dikke boeken ook van nut kunnen zijn. Zo hoef e niet in één keer een grote investering te doen.

3. Wees consequent Zoals bij elke nieuwe gewoonte, is consistentie de sleutel. Probeer een vast tijdstip te kiezen voor je online yoga sessies, zodat het een integraal onderdeel wordt van je dagelijkse routine. Hoe meer je oefent, hoe meer je zult merken dat je vooruitgang boekt en de voordelen van yoga ervaart. Uiteraard binnen je grenzen. Noteer het eventueel in je agenda en stick to it! Eerst yoga, dan chillen in de zetel.

4. Maak gebruik van de veelzijdigheid van online Yoga Een van de grootste voordelen van online yoga via een videoplatform is dat je toegang hebt tot een breed scala aan lessen en stijlen. Je kan dus niet enkel experimenteren met verschillende soorten yoga om te ontdekken wat het beste bij je past, maar ook echt de les uitkiezen die je die dag nodig hebt. Misschien heb je vandaag nood aan een energieke vinyasa les die speciaal ontworpen is om spanning uit je nek te halen en morgen beter een herstellende yin les kiest omdat je een zware dag achter de rug hebt. Probeer zeker ook eens sessies te combineren. Kies een ademhalingsoefening uit, ga dan over op je yogales en eindig met een begeleide meditatie. Je hebt voldoende keuze en het is dan ook nog eens heel erg budgetvriendelijk. Kies een platform waarvan je weet dat de teachers ervaren en authentiek zijn.

5. Wees geduldig en wees lief voor jezelf Zoals de quote het zegt: 'yoga is een reis, geen bestemming'. Het draait dus niet om perfectie, maar om de ervaring en het leerproces onderweg. Probeer echt geduldig met jezelf te zijn en weet dat yoga beoefenen op regelmatige basis oncomfortabel zal zijn. Het hoort erbij en in de soms aanwezige struggle liggen veel lessen, zowel voor op als naast de mat. Let dus op voor negatieve zelfspraak en wees je eigen cheerleader! Nog een mooi voordeel is dat je jezelf niet kan vergelijken met anderen naast je in de les. Hoewel het nooit de bedoeling is dat je die vergelijking maakt (het helpt je toch niet voorruit) is dat toch wel eigen aan ons mensen. Maak ook zeker niet de vergelijking met jezelf en de yoga docent op het platform, teachers hebben vaak al ontelbaar veel uren op de mat gestaan. Allez, dat zou toch moeten. :-)

6. Durf vragen te stellen

Ik weet dat dat op veel platformen geen optie is, maar als je op het Studio Hida Yoga en Meditatie platform je lessen volgt en je met vragen zit over je practice, mag je deze altijd stellen. Ik doe mijn best ze zo snel mogelijk te beantwoorden. Volg ook eens een live workshop, een cursus of combineer je online lessen met af en toe een les in een studio.

Online yoga biedt een fijne kans om te werken aan je fysieke en mentale welzijn, waar en wanneer het jou uitkomt. Hou deze yoga tips in gedachten zodat je het meeste uit je online yoga sessies kan halen. Rol je matje al maar uit, kies een les op het videoplatform die vandaag het beste bij jou past en dompel jezelf onder in een bad van betekenisvolle self-care voor meer innerlijke rust en vrijheid.


Geniet ervan!

Liefs Ine


Ps: Iedereen mag eenmaal ons online yoga en meditatie platform 2 weken onbeperkt en gratis uit te proberen. Grijp zeker deze kans.

online yoga en meditatie

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Golden milk

Comments


bottom of page