top of page
yogateachertrainingcursus.jpg
1-5
maart
2023
Yoga Intensive 

Vraag jij je soms af waar en wanneer de yoga traditie ontstond of wat de dieperliggende betekenis is van een yoga houding? Ben je beniewd naar het effect van yoga op jouw lijf en leven? En hoe zit het nu juist met de volle en nieuwe maan en de beoefening van yoga? Vraag je je af hoe Ganesha aan zijn olifantenkop komt en wat de symboliek is achter de Goden? En wat is nu eigenlijk de juiste betekenis van Hatha Yoga? Wil je ontdekken welk type van meditatie het beste bij jou past? En ben je benieuwd naar de hele filosofie achter deze prachtige levenswijze? 

Dan is deze cursus iets voor jou!

De inhoud van deze cursus is een mooi aanbod voor iedereen die zich wil verdiepen in de beoefening van Yoga. Niet enkel Asana’s (yoga houdingen) maar Yoga in zijn geheel, op en naast de mat. We hebben een nuchtere aanpak en kijk op yoga, zonder van de traditie af te wijken. Wat je hier leert is grondig onderzocht en authentiek. We gaan voor de juiste combinatie van theorie en praktijk. Deze verdiepende cursus kan je volgen ongeacht of je wil gaan lesgeven of niet. Het is dé perfecte vooropleiding voor eender welke yoga teacher training. 

Deze fijne interactieve yoga cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We zorgen ervoor dat er aan ieder zijn individuele noden wordt voldaan.

De cursus bestaat uit 5 contactdagen in Antwerpen, daarna kun je je verder verdiepen met videolessen op het online cursus platform, die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt gedurende 3 maanden. We hebben ervoor gezorgd dat ook de lessen die je thuis volgt duidelijk en gestructureerd zijn en niet te tijdrovend. Een les van anderhalf uur wordt bijvoorbeeld verdeeld in 3 video's.

 

Onze opleiding dient ervoor om je te motiveren yoga toe te passen in je dagelijkse leven en je practice te verdiepen. Om je passie voor Yoga aan te wakkeren of te vergroten en om tot diep in de binnenste laag op zoek te gaan naar jezelf, om rust en vrijheid te vinden.

 

Altijd welkom!

 

Namasté,

Ine

Ik begon aan de cursus uit nieuwsgierigheid naar wat yoga allemaal kan zijn, wat er allemaal schuilgaat en samenhangt met de asanas die ik elke week doe. Ik had er niet bij stilgestaan dat mijn leven er na elk weekend een beetje beter zou gaan uitzien. Dankzij de dingen die Ine en Babs aanreiken, haal ik meer uit m'n yoga practice en m'n leven tout court. Echt een aanrader!

 

- Charlotte Van Dijck

yogacursus.jpg
INHOUD

OP DE MAT

 • Yin Yoga, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga,  Vinyasa Yoga, Yin Yang, Restorative yoga

 • Pranayama

 • Meditatie

 • Mantras onder begeleiding van het      Indisch harmonium.

 • Basis anatomie van het fysieke en subtiele lichaam.

 

NAAST DE MAT:

 

 • Geschiedenis

 • Meditatie 

 • Dharma

 • Filosofie: o.a. Baghavad gita, Yoga sutras van Patanjali, Hatha yoga Pradipika. 

 • Intro Vedas, Upanisads, tantra

 • De Mythen, Goden en wijzen.

 • Introductie Ayurveda

 • Introductie Sanskriet

PRAKTISCH

 • 5 contactdagen 09u30-17u30

 • 50 lesuren online via het video platform; praktijk en theorie.

 

Data contactdagen:

 

1-5 maart 2023

Locatie:

Antwerpen

"De yoga verdiepingscursus bij Ine en Studio Hida is een echte aanrader! De cursus heeft heel wat dingen in gang gezet bij mij. Voordien deed ik al veel yoga, maar mijn practice werd door de cursus echt verrijkt en elke dag verder uitgediept. (Nog steeds trouwens.) Ook het hele verhaal rond yoga is super inspirerend. Levensveranderend!"

Dorine Mortelmans

yogaopleiding.jpg

Ik kwam bij Ine terecht voor de 1- jarige verdiepingscursus. Het sprak mij erg aan omdat het geen teacher-training is maar wel een mooie voorbereiding op. 

Er wordt op een gestructureerde en warme manier lesgegeven. Er is een prettige balans tussen praktijk en theorie, daarnaast is het interactief met ruimte voor persoonlijke aandacht en groei. 

Ondertussen heb ik al veel bijgeleerd, wat ik ervaar als een verrijking! 

Ik heb er geen moment spijt van gehad om bij Studio Hida de verdiepingscursus te volgen.

Hier kom je in een warm bad terecht!

 

- Marije Niekel

 
PRIJS YOGA CURSUS Maart 2023

 

EARLY BIRD PRIJS:

999inclusief btw. Schrijf je in voor 30 januari 2023 en geniet van een korting van 201€

950€ inclusief btw. Early bird Prijs voor leden met een jaarabonnement Online Yoga en Meditatie. 200€ korting 

 

Na 30 januari 2023:

:

1.200€ inclusief btw. 

1150€ inclusief btw. voor leden met een jaarabonnement Online Yoga en Meditatie 

"Ik volg sinds vorig jaar de yoga verdiepingscursus bij STUDIO HIDA. Nadat ik zo’n 4 jaar op regelmatige basis yoga beoefende en de impact ervan op mijn leven had mogen ervaren, was er bij mij een gezonde nieuwsgierigheid om meer te weten over de geschiedenis, de filosofie en basisbeginselen van yoga. De cursus biedt hier het perfecte antwoord op. 

Niet alleen is de cursus inhoudelijk ongelofelijk verrijkend en gevarieerd, het samenkomen is ook gewoon super gezellig. Bovendien steken Ine en Babs ook veel tijd in hun pedagogische aanpak. Er is genoeg afwisseling tussen theorie en praktijk maar ook binnen het theoretische gedeelte wordt er gewerkt met verschillende leervormen (presentaties, workshops, interactief spel, een quiz, etc.) Echt de manier om op een korte tijd zoveel mogelijk op te steken. Ook de ‘gastdocenten’ zijn stuk voor stuk inspirerende mensen. 

De cursus motiveert en inspireert mij echt om in het dagelijkse leven en naast de mat aan de slag te gaan met (de principes van) yoga en meditatie. 

 

Een echte aanrader voor iedereen die zijn kennis over yoga en zijn eigen practice naar een hoger niveau wil tillen!” 

 

- Anne-Sophie Stappers

yogateachertraining.jpg

"De yogaverdiepingscursus van Studio Hida is een echte aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in de wereld van yoga.

Van de geschiedenis tot filosofie, subtiele anatomie tot de therapeutische werking van asana's, meditatie en ademhaling, het komt allemaal aanbod.
De cursus brengt een evenwichtige mix van theorie, praktijk en er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke groei.
De lesgevers zijn stuk voor stuk enthousiaste, gedreven mensen met een hart voor yoga, en dat voel je. De aanpak is down to earth, met een fijn gevoel voor humor. 

Kortom: de verdiepingscursus was voor mij de investering meer dan waard, een ware verrijking zowel op als naast de mat." 

- Nathalie Van Vlerken 

"Op het moment dat ik de infoavond voorbij zag komen op facebook had ik het gevoel dat ik vastzat in mijn leven. Ik was op zoek naar meer zingeving en verdieping maar ik was vooral opzoek naar mezelf. De yogaverdiepingscursus kwam net op het juiste moment en is voor mij ideaal om te combineren met werk en gezin. Al verschillende jaren volg ik wekelijks een yogales.

Nu halverwege de verdiepingscursus maakt yoga al een veel groter deel uit van mijn leven. Na eerst meerdere keren per week yogales te zijn gaan volgen heb ik uiteindelijk ook de stap gezet naar thuis op mezelf yoga te doen. Ik experimenteer thuis ook met meditatieoefeningen en zou me al geen week meer kunnen voorstellen zonder meditatie.

Dankzij de verdiepingscursus heb ik me ingeschreven om een mindfulness cursus te volgen en heb ik het meditatieve effect van mantra zingen ontdekt.

Ook mijn boekenkast ziet er al helemaal anders uit :-).

Ik kijk iedere keer opnieuw uit naar de lessen en contactdagen. Ik haal er altijd veel inspiratie en motivatie uit om daarna verder thuis aan de slag te kunnen.

Aan de start van de cursus was yoga mijn wekelijkse ontspanning. Nu is het echt al een deel van mijn leven en ben ik er bijna dagelijks met bezig. Ik heb het gevoel dat dit me veel dichter bij mezelf brengt en ik veel positiever in het leven sta.

Ik ben nog altijd even enthousiast als in het begin van de cursus en ben nieuwsgierig naar wat er nog zal volgen uit de yoga verdiepingsweekends."

 

- Caroline Willems

bottom of page