top of page

Lentepoets!

Met minimalisme en minder rommel de lente in.

Voel je ‘t ook? De lente is in ‘t land! Tijd om het huis een frisse beurt te geven. Maar misschien ga je deze lente een stapje verder en kan je eens kijken naar de spullen waarmee je je omringt. Weerspiegelt je omgeving je droomleven? Of zijn er zaken binnengeslopen die je stiekem liever kwijt bent dan rijk. Het minimalistische gedachtegoed kan je helpen om te starten met ontspullen.


Minimalisme gaat over meer dan enkel en alleen opruimen en spullen naar de kringloop brengen. Het is stilstaan en nadenken over wat echt belangrijk is. Het is durven doelen stellen en onderzoeken welke aspecten bijdragen aan die doelen en welke niet.

Het is bewust kiezen voor datgene waar je echt deep down blij van wordt.

Het is liefdevol en dankbaar afscheid nemen van zaken die remmen.


Rommel vind je niet alleen achteraan je keukenkast, onder je bed, in de kinderkamer en de oude sokkenla. Rommel hoopt zich ook op in je hoofd in de vorm van oude oordelen, overtuigingen en ideeën. Rommel kan zich vermommen in nutteloze gewoonten en maniertjes. Rommel is eigenlijk al datgene wat in de weg ligt en je niet helpt om een zo fijn en vrij mogelijk mens te zijn.


Minimalisme is een dagelijks proces van bewust kiezen voor een gezonde omgeving of voedingsbodem waarin je kan groeien en bloeien tot de zalige mens die je bent. Het is ook letterlijk tijd en ruimte vrijmaken voor de dingen waarvan je blij wordt, zoals je self-care rituelen.Hoe begin je er aan?


Start gewoon. Maak elke dag 1 schuif of kledingplank leeg. Start met iets kleins.

Vraag jezelf af:

- Heb ik dit nodig? - Gebruik ik het regelmatig?

- Is het nuttig?

- Vind ik het mooi?

- Draagt het echt iets bij aan mijn leven of neemt het enkel ruimte in?


Wees radicaal eerlijk tegen jezelf. Is het echt nuttig, of ligt het stof te vergaren en hou ik het enkel en alleen bij om het te bezitten? Kan iemand anders het beter gebruiken?


Hoe vaker je oefent met het loslaten van kleine dingen, hoe makkelijker het wordt om ook grote dingen los te laten waaraan we ons soms krampachtig vasthouden. En van daaruit maak je meer plaats voor rust, ruimte en vrijheid in je leven.


xxx Nathalie

Recente blogposts

Alles weergeven

Golden milk

留言


bottom of page