top of page
  • Foto van schrijverIne Maes

Harken en affirmeren

18 herfst affirmaties voor meer innerlijke rust en vrijheid.

Toen ik gisteren in mijn tuin de bladeren van onze eik stond te harken bedacht ik me dat ik net zo makkelijk zou willen kunnen loslaten als onze boom dat doet. Elke herfst laat hij in alle vertrouwen zijn bladeren los. Hij blijft niet in iets hangen wat hem op dat moment niet dient. Hij neemt rust zodat hij in de lente voldoende energie heeft om opnieuw te bloeien en zijn prachtige krachtige zelf te zijn. Geïnspireerd door zijn voorbeeld kwam er spontaan een affirmatie in me op tijdens mijn deugddoende hard labeur. Als bonus was er ook nog eens die prachtige herfstzon om het werk te verlichten en het affirmeren te versterken. Af en toe heb ik het nodig om lichaamswerk te doen waar ik niet bij hoef na te denken. Ik besefte pas tien we uit de stad verhuisden hoe hard ik een tuin gemist had. Maak u vooral geen illusies, ik heb noch de tijd of energie om een perfect onderhouden tuin te hebben, maar harken en onkruid wieden kunnen verbazend heilzaam zijn, zeker wanneer je het met je volle aandacht doet. Na een tijdje harken en affirmeren was ik rustig en content en dat zinderde nog de hele dag na.


Of je nu plannen hebt om te harken of niet ik deel met plezier de affirmatie met jou:


"Zoals bomen in alle vertrouwen hun bladeren laten vallen, zo laat ik datgene los wat me niet meer dient."

Hoewel ik een echt zomerkind ben vind ik de herfst en wat het seizoen vertegenwoordigt ook heerlijk (minus de regen wel). Met dagen die korter worden is het de perfecte periode voor gezelligheid en herstel. Wat kaarsjes aan, (samen) onder een deken cocoonen, lekker warm en gezond eten, wat langer in meditatie vertoeven of op je yogamat, lezen en meer rust nemen. De herfst nodigt uit om naar binnen te keren, het is dan een ook dankbaar self-care seizoen.


Indien je me reeds volgt op sociale media of al eens een boek van me hebt gelezen, dan weet je dat affirmaties tot mijn zelfzorg rituelen behoren. Het heeft een positieve invloed op je leven en welzijn. Jawel, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Het neemt niet veel tijd in beslag, je kunt ze overal beoefenen maar je moet wel consequent zijn.

Ik herhaal mezelf nog even met de volgende tip; affirmeren werkt enkel als je een verhoogde emotie opwekt zoals dankbaarheid. Voor je eraan begint maak je eerst een (mentaal) lijstje van de dingen waarvoor je dankbaar bent. Probeer die bijhorende emotie ook echt te voelen. Hou deze dan vast tijdens het affirmeren. Hoewel bovenstaande affirmatie me gisteren veel deugd heeft gedaan werkt het misschien voor jou beter met een persoonlijke toets. Daarom deel ik er met plezier onderstaand lijstje. Je kunt deze affirmaties uiteraard ook gewoon letterlijk overnemen en zelfs samenvoegen. Vergeet je verhoogde emotie niet en koppel er eventueel een meditatie aan vast. Een goede work-in is zeker geen luxe.

Ik benut de kortere dagen voor het aanvullen van mijn energie.


Ik laat los wat me niet meer dient.


Ik ben in staat vanuit rust mijn doelen te bereiken.


Aan al mijn behoeften zal worden voldaan dit seizoen.


Ik maak me geen zorgen over potentiële obstakels. Ik leef in het nu.


Ik ben een krachtig mens.


Ik vier anderen. Als zij winnen, win ik.


Ik leef elke dag in dankbaarheid.


Deze herfst zet ik mijn helingsproces in.


Ik zal dit seizoen vrijmoedig leven.


Ik leef in vertrouwen.


Eventuele verliezen die ik in voorgaande seizoenen heb ervaren, worden aangevuld en hersteld.


Self-care zal mijn herfstervaring bepalen.


Ik oogst deze herfst mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn.


Ik verdien al het geluk dat op mijn pad komt.


Ik heb het hele jaar door gezaaid. Nu is het tijd om overvloedig te oogsten.


Ik ben tevreden. Ik ben blij. Ik ben volledig. Ik ben vrij.


Geniet van het affirmeren! Ik hoop dat het je meer innerlijke rust en vrijheid brengt. Een consequente beoefening is key.

Fijne dag nog.


Liefs Ine

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page